17. Anna De Wolf

(20j, Asse)

Als vijfjarig meisje werd ik lid bij de jeugdbeweging Chiro Walfergem. Een beetje gepusht door mijn ouders en met veel aanmoediging van mijn oudere broer en KSA-jongen Anton, stapte ik het grasveld op. Vele kampen, kiekeboe’s, ruzies, toneeltjes, slappe lachen en dansjes later ben ik nu ontzettend blij dat ik destijds door mijn familie gepusht werd om die zondag om 14:00 aan die vreemde lokalen te staan. Ik besef nu meer dan ooit dat het belangrijk is dat wij onze leden hetzelfde geluk, dezelfde zotheid, hetzelfde parcour moeten meegeven zoals wij al die jaren als lid hebben kunnen beleven. Maar ook dat niet iedereen een familie heeft om hem of haar te pushen naar dat grasveldje, dat niet iedereen dezelfde keuzes voorgeschoteld krijgt, dat niet elk kind kan spelen zonder nadenken, hier ruimte voor heeft of simpelweg kan deelnemen aan schooluitstapjes. Ik vind het daarom ontzettend belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt en we het woord ‘discriminatie’ in Asse geen betekenis laten dragen.

 

Als bewoner van de terlindenweg (gelegen vlakbij de school Vijverbeek), fiets ik op zondag zowat heel Asse door om leiding te kunnen geven. Het valt mij dan op hoe gevaarlijk het op sommige plaatsen is en hoe ik zelfs plekken liever vermijd (en dan niet omdat het daar bergop is ;) ). Als 20-jarige vind ik het heel moeilijk om mijn vrouwtje te kunnen staan in het verkeer in Asse en voel ik mij vaak onveilig, wat heel onlogisch is. Als ik dan denk aan mijn vier +/- acht-jarige buurmeisjes en leden die zondag dezelfde weg afleggen, vind ik dit triest. Ik denk dat we dit met behulp van meer en betere fietspaden sterk kunnen veranderen.

 

Door mijn vele al dan niet nachtelijke bezoeken aan het jeugdcentrum ’t Jass, merk ik ook daar dat er vele zaken beter kunnen. Zo denk ik meteen aan een veilige fietsenstalling. Ook ben ik voorstander van het gebruik van ECO-bekers; na onze eigen chirofuif vind ik die 8 zakken vol plastieke bekertjes 8 zakken te veel. Daarbij komt nog dat een glasbak aan het jeugdcentrum veel zwerfvuil zou kunnen vermijden.

 

Omwille van dit alles kom ik op voor Groen Asse; Asse moet voor iedereen een plek zijn waar je binnenwandelt/-fietst, kunt stilstaan, rondkijkt en wilt blijven.