29. Joke Lievens

(39j, Asse-Ter-Heide)

Bij de gemeenteraadsverkiezingen kom ik op voor Groen omdat zij voor mij de partij zijn die het dichtst aansluit bij de zaken die ik belangrijk vind.

Ik droom namelijk van een gemeente waarin iedere Assenaar zijn verantwoordelijkheid neemt. Verantwoordelijkheid voor zichzelf door gezond te eten, veel te bewegen en voldoende te ontspannen. Verantwoordelijkheid voor de buurt waarin hij woont door als vrijwilliger deel te nemen aan het verenigingsleven en de natuur en de medemens te respecteren, ongeacht huiskleur of overtuiging. Verantwoordelijkheid voor een florerende bedrijvigheid in Asse door maximaal te kopen bij onze lokale winkels, restaurants en zelfstandigen.

Zelf heb ik ervoor gekozen om volwaardig plantaardig te eten en krijg ik voldoende beweging door dagelijks naar mijn werk in Brussel te fietsen en ’s avonds en in het weekend te dansen, sporten, wandelen en zwemmen.

Onze kinderen breng ik respect bij voor zichzelf, hun leefomgeving en de mensen die hen helpen, waaronder hun leerkrachten.

Als vrijwilliger ben ik actief binnen de ouderraad van De Leerheide. Mijn man en ik zijn lid van Velt, Natuurpunt, Fietsersbond en EVA. We hebben een passiefhuis gebouwd en verbouwen onze eigen ecologische groenten. Onze auto hebben we deze zomer verkocht en vervangen door elektrische fietsen.