4. Caroline Robberechts

(32j, Mollem)

Ik ben een enthousiaste bezige bij en wereldverbeteraar: zoveel mogelijk de fiets nemen, vegetarisch eten, ecologisch tuinieren, biologische wijnen proeven, bewust kiezen voor ecologische en tweedehandskledij … Ook maak ik graag tijd om met vrienden en familie gezellige activiteiten te ondernemen. Daar zit mijn lange scoutscarrière ongetwijfeld voor iets tussen.

 

Zoals iedereen wil ik een aangenamere wereld voor mensen, dieren en natuur. Ik geloof dat Groene politiek écht dingen in beweging kan brengen. Als talenleerkracht volg ik in de eerste plaats de onderwijspolitiek van nabij op. Kinderen en jongeren zijn de toekomst. Alles staat of valt dus bij de kansen die zij krijgen, op school, maar ook van andere beleidsmaatregelen: opvang, ruimte om te spelen, zorg, toegang tot cultuur …. Dat laatste domein ligt me trouwens nauw aan het hart. Cultuur in al zijn vormen is hét medium bij uitstek om onze complexe wereld in kaart te brengen en erover te reflecteren. Het verdient dan ook volop beleidssteun.

 

In 2012 op de kieslijst van Groen Merchtem staan was voor mij een heel natuurlijke stap. Sindsdien is mijn engagement voor Groen gegroeid. Zo zetel ik in de politieke raad van de partij en ben ik vrijwillig hoofdredactrice van Vlam, het tijdschrift van Jong Groen Nationaal. Ondertussen verhuisde ik naar Mollem. Als kersverse inwoner wil ik me graag mee inzetten voor een leefbare gemeente voor alle Assenaren.

Quote: “Groene politiek kan dingen écht in beweging brengen en een aangenamere wereld realiseren.”