Buurt Keierberg organiseert zelf kinderopvang

02 September 2012

Buurt Keierberg organiseert zelf kinderopvang

De laatste jaren wordt er in de wijk de Keierberg heel wat georganiseerd: 'driekoningen' zingen, een winterse glühwein, een zomerse barbecue met kampvuur,? Daarbij is het niet gebleven? Ondertussen wordt er zomers spontaan geaperitiefd, wordt er afgesproken voor een wandeling,...Dit leidde vorige jaar tot een origineel idee: waarom niet de kinderen uit de wijk in één tuin bij elkaar brengen en gezamenlijke opvang organiseren? De kinderen gingen dus elke dag naar een andere locatie en werden daar verrast op een thematische dag volgens de inspiratie van de gastmama en twee babysits. Ook kwam er elke dag een mama een leuk knutseluurtje verzorgen waardoor de kinderen naast sport en spel ook even tot rust konden komen en creatief bezig zijn. Het concept was zo goed meegevallen dat iedereen dit jaar weer meedoet.

Zie ook het artikel hierover uit "Het Nieuwsblad" van zaterdag 1 sept 2012. Julie Piessevaux (4e plaats Groen) is één van de trekkers van dit buurtinitiatief.

Groen wil een "warm" Asse. Initiatieven zoals deze moeten dan ook door de gemeente gestimuleerd worden, bv. via wijkpremies. De buurtbanden worden er door versterkt en de sociale cohesie doet jong en oud deugd. De jongsten worden door de buurt soms opgevangen, de ouderen kunnen een beroep doen op buren en langer in eigen wijk blijven wonen. De buurt kan er alleen maar kleurrijker en warmer op worden!

Groen wil er ook voor zorgen dat er voldoende (naschoolse) opvang is. En samen met Brussel en de omringende gemeenten willen we het probleem van de scholencapaciteit sociaal en financieel aanvaardbaar aanpakken.