Edward Van Keer trekt de Groen lijst in Asse

23 Juni 2012

Groen Asse kiest voor duidelijkheid en gaat op 14 oktober 2012 op eigen kracht naar de kiezer. Daarenboven kiest Groen Asse voor een stevige verjongingskuur, met Edward Van Keer (32 jaar) als lijsttrekker en Tom Roelandt (31 jaar) op de derde plaats, gecombineerd en gesteund door de jarenlange ervaring van Cecile Sillis (67 jaar) op de tweede plaats en door Francis Van Rompaey (54 jaar) als lijstduwer.  Edward Van Keer werd dinsdag 15 mei 2012 door de Groen Asse leden tot lijsttrekker verkozen omdat hij veel kennis heeft aangaande de speerpunten van deze verkiezingen voor Groen Asse, omdat hij zelf ook zo "groen" mogelijk probeert te leven en omdat hij zeer sociaal gericht is. Hij en zijn vrouw Joke kochten samen 3 jaar geleden een bouwgrond in Asse-Terheide en bouwden er een passiefhuis met ecologisch verantwoorde materialen die ze eind juni samen met hun 18 maanden oude dochter Iris zullen betrekken. Voorheen woonde hij in buurgemeente Merchtem. Edward fietst zoveel mogelijk, ook naar zijn werk te Brussel, waar hij bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid als beleidsmedewerker integraal waterbeleid werkt. Hij is o.a. lid van Natuurpunt, Velt en LETS.

 

Op de tweede plaats vinden we Cecile Sillis, een oude bekende voor elke Assenaar. Ze was lerares wetenschappen te Asse, gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid en volgde voor Groen tussen 2006 en 2012 de As-Pro werkzaamheden in de meerderheid. Cecile  zal een fantastische steun zijn voor Edward en de andere voor het eerst opkomende Groen Asse kandidaten.

 

Op plaats 3 zal Tom Roelandt staan. Tom is opgegroeid in Asse, is bioloog en manifesteerde zich in het gemeenschapsleven via ondermeer de oud-studenten van Moeder Hopland, Oxfam Wereldwinkel en de milieuraad.