Eerste calesthenics park in Asse geopend

25 Juni 2024

Eerste calesthenics park in Asse geopend

Op 24 juni werd het eerste calesthenics park op de Asphaltcosite in Asse geopend. Op zondag 30/6, 7/7, 14/7 en 21/7 kan je er telkens tussen 13u en 14u gratis een proefles doen.

Gemeenteraadslid Edward Van Keer is heel blij dat dit calesthenics park eindelijk gerealiseerd is. Hij vroeg al in oktober 2017 op de gemeenteraad om in Asse op meerdere plaatsen fitnesstoestellen te plaatsen. De toenmalige meerderheid beloofde om dit te bekijken, maar uiteindelijk werd dit voorstel niet gerealiseerd. Ook deze legislatuur herhaalde Van Keer elk jaar zijn vraag op de gemeenteraad. Telkens werd er beloofd dat hier “het volgende jaar” budget voor zou voorzien worden. Maar het duurde tot twee jaar geleden toen de eerste beweegtoestellen in de speeltuin van de Boekfos werden geplaatst. En nu is er dus ook een eerste calesthenics park op de Asphaltcosite.

 

“Ik ben heel blij dat er naast de beweegtoestellen in de speeltuin van de Boekfos, nu ook dit calesthenics park op de Asphaltcosite is,” zegt gemeenteraadslid Edward Van Keer. “En ik hoop dat er de volgende legislatuur ook aan aan Den Horinck, de PIVO sporthal, aan het zwembad, maar ook op diverse speel- en sportterreinen verspreid over Asse, diverse types van “streetworkoutparken” en fit-o-meter parcours kunnen komen.”

 

De mensen van Barbenders Coaching, een vzw die calesthenics in België wil promoten, gaven de gemeente advies bij de aanleg van het calesthenicspark. De komende 4 zondagen geven ze gratis proeflessen, telkens tussen 13u en 14u.