Groen Asse diep geraakt door de dood van Alex Cassiers - Uitvaartplechtigheid op 13 september in Vilvoorde

04 September 2012

Groen Asse diep geraakt door de dood van Alex Cassiers - Uitvaartplechtigheid op 13 september in Vilvoorde

Op 3 september vernamen we dat Alex Cassiers op 76 jarige leeftijd overleden is in zijn woning in het Breugelpark in Zellik. Alex Cassiers zal bij de huidige generatie bekend zijn als de vader van Markske van FC De Kampioenen, de begrafenisondernemer. De veertigers en vijftigers kennen hem uit alle jeugdseries uit de jaren 60 en 70. In deze series speelde Alex altijd de slechterik. Vooral zijn rol in Johan en de Alverman was zeer bekend. In het echte leven was Alex allerminst een slechterik. Alex had het hart op de juiste plaats en zette zich al jaren in voor cultuur, maar minder bekend ook voor de Holebi beweging. In 2003 las Alex ergens een artikel van mij en besloot toen lid te worden van eerst Agalev en daarna Groen.  Iedere keer we mekaar zagen herinnerde hij er mij aan dat ik hem overtuigd had. Zijn overlijden raakt mij dan ook sterk.Alex was onze man in Zellik, die trouw onze publicaties in de Zellikse bussen verdeelde. Hij stond verscheidene malen op de lijst van Groen voor het Vlaams Parlement, de provincie en de gemeente. Ook deze keer zou hij onze lijst ondersteunen.

Alex was al een tijdje minder goed, maar had nog net veel tijd in het buitenland doorgebracht en had nog vele reisplannen.

We zullen u missen Alex!!!

Wie Alex een laatste groet wil brengen kan dit tijdens een afscheidsplechtigheid op donderdag 13 sep om 11 u in het crematorium van Vilvoorde (Havendoklaan 1).

De rouwadressen zijn

Eikenlaan 19 in 2930 Brasschaat

Koornbloemstraat 193 2610 Wilrijk

 

 

Mark Lamotte