Groen Asse met 6 topkandidaten klaar voor de verkiezingen!

02 Juli 2024

Groen Asse met 6 topkandidaten klaar voor de verkiezingen!

ASSE –  Volgens Groen is onze leefbaarheid in Asse en haar deelkernen in het gedrang en dus is het tijd voor een koerswijziging. Groen Asse heeft een concreet plan om van Groot Asse een leefbare, sociale en groene gemeente te maken waar iedereen zich thuis voelt. Met 6 topkandidaten trekt Groen vol overtuiging naar de kiezer op 13 oktober 2024. We stellen ze kort voor:

Finke Jacobs (31, Relegem, lijsttrekker) “Het is een grote eer om de lijst te mogen aanvoeren met zoveel sterke medekandidaten” zegt de kersverse lijsttrekker.  “Samen met de hele ploeg willen we van Asse een warme en bruisende gemeente maken waar iedereen welkom is en niemand in armoede leeft.” Klinkt het verder. Als huidig gemeenteraadslid en voormalig voorzitter van de jeugdraad, voormalig Chiroleider en speelpleinmonitor wil Finke dat Asse een gemeente wordt waar jongeren alle kansen krijgen om te groeien en te bloeien.

Wendy Nicol, (37, Mollem) staat tweede op de lijst: Wendy woonde in haar jeugd in Zellik en werkt voor Actiris, de Brusselse variant van onze Vlaamse VDAB. Vanuit haar werkachtergrond is Wendy duidelijk: "We moeten ervoor zorgen dat Asse gelijkstaat aan vele duurzame en innoverende jobs.”

Edward Van Keer (44, Terheide, derde plaats) vult aan: “Met Groen willen we dat Assenaren zich over zes jaar overal in Asse vlot en veilig kunnen verplaatsen, zowel te voet, te fiets, met de bus of de trein als met de auto.” Als gemeenteraadslid sinds 2013 en oprichter en bestuurslid van Fietsersbond Asse sinds 2015, is Edward de geknipte persoon om dit te realiseren.

Elfie Van Ransbeeck (56, Asse, 4e plaats) is docent sociaal werk aan de Erasmushogeschool in Brussel en is bezorgd:“1 op de 10 kinderen groeit op in armoede in Asse, dat mogen en kunnen we niet negeren.”. Elfie zet zich daarom in voor meer sociale woningen, betaalbare woningrenovaties en wil dat iedereen een betaalbare woning kan vinden in Asse.

Joost Van Haelst (55, Tenberg, 5e plaats) wil inzetten op natuur en voeding: “Met Groen willen we inzetten op aangename, nette en kalme buurten en overal meer hagen, heggen en bomen.” Als lid van de landbouwraad en de milieuraad wil Joost ook werk maken van een duurzame, lokale voedselstrategie.

Cecile Verwimp-Sillis (79, Asse, lijstduwer) wil dat senioren die dit wensen zo lang mogelijk in hun buurt in een aangepaste woning kunnen blijven wonen: “Om de zelfredzaamheid van senioren te verhogen en de eenzaamheid tegen te gaan, is het nodig dat de gemeente meer werk maakt van voldoende zorg in elke buurt, 2 lokale dienstencentra opstart en meer eigen betaalbare sociale huurassistentiewoningen bouwt,” vindt zij.

Deze en nog 27 andere kandidaten zullen op de Groen lijst in Asse staan op 13 oktober. Het is aan de Assenaar om te beslissen wie van hun verkozen wordt! Meer info volgt op deze website! Of volg Groen Asse op Facebook of Instagram.