Kravaalbos groeit

12 Mei 2021

Kravaalbos groeit

Door een gezamenlijke inspanning van de gemeente Asse en het gewest, werden een aantal percelen rond het Kravaalbos aangekocht én opengesteld voor wandelaars. 

In de corona-periode is duidelijk gebleken dat er nood was aan extra wandelruimte in de regio. Groen Asse was al langer langer vragende partij om het publieke deel van het Kravaalbos uit te breiden.

Meer en meer mensen zoeken de natuur op in hun vrije tijd. Deze uitbreiding is daarom dan ook zeer welkom. Finke Jacobs (Groen Asse)

Dankzij de samenwerking tussen de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, de betrokken gemeenten Aalst, Affligem, Asse, Merchtem en Opwijk en de Vlaamse overheid, breidt het toegankelijke deel van het Kravaalbos op korte termijn uit met maar liefst 11 ha. Om de nieuwe ruimte optimaal te ontwikkelen gaat de gemeente binnenkort een inspraakprocedure opstarten met aandacht voor biodiversiteit en een recreatief netwerk. 

Groen hoopt ook dat er voldoende ruimte voorzien zal worden voor zitplaatsen. Op de gemeenteraad van januari ll. werd een voorstel van Groen goedgekeurd dat er meer zitbanken in Asse moeten komen. Dit project is een ideale aangelegenheid om hiermee aan de slag te gaan.

Om wandelaars met een beperktere mobiliteit ook te laten genieten van een fijne wandeling zijn rustplekjes nodig. Cecile Sillis (Groen Asse)

Dit is een 1ste aanzet voor groenuitbreiding in de Landschapsproject van Erembald tot Kravaal.
De Groen-afdelingen van Aalst, Affligem, Asse, Mollem en Opwijk duimen dat ook de andere deelnemende gemeenten spoedig dezelfde kansen krijgen.