Mandaatwissel bij Groen Asse

30 Oktober 2018

Mandaatwissel bij Groen Asse

Groen Asse behaalde op 14 oktober een goede score van 10,8% en wist hiermee drie zetels in de gemeenteraad te verzilveren. Laurence Claerhout heeft beslist om haar zetel niet op te nemen. Zo komt eerste opvolgster Caroline Robberechts in de gemeenteraad. Samen met Edward Van Keer en Finke Jacobs zal ze namens Groen constructief oppositie voeren.

Laurence Claerhout is bekend als oprichtster van Linked.Farm, waarmee ze consumenten de kans geeft om producten aan te kopen van boeren uit de buurt. Ze is dankbaar voor haar goede score bij de verkiezingen, maar haar onderneming vraagt momenteel haar volle aandacht.

“Het bewustzijn groeit over wat er gaande is in ons voedselsysteem,” zegt Laurence Claerhout. “Voedsel is een politieke daad zodra je je ogen opent voor alle systemen die voedselarbeiders en voedselproductie beïnvloeden.” Met dit in gedachten zet Laurence haar activiteiten als korte keten ondernemer bij Linked.Farm voort. Ze blijft zich uiteraard binnen Groen Asse inzetten voor alle voeding- en landbouwthema’s.

Caroline Robberechts staat klaar om haar eerste politiek mandaat op te nemen. Ze is afkomstig uit Merchtem en volgde daar de afgelopen zes jaar het oppositiewerk van Groen van nabij. Daarnaast is ze als vrijwilliger actief in de politieke raad van Groen nationaal en als hoofdredacteur van het tijdschrift van Jong Groen.

“Als leerkracht talen is het logisch dat onderwijs, jeugd en cultuur thema’s zijn die ik van nabij wil opvolgen,” zegt Caroline Robberechts. “Vanuit mijn werk voor en met jongeren, is mijn interesseveld nog veel ruimer. Kinderen en jongeren zijn immers de toekomst. En die toekomst kan anders en beter op het vlak van milieu, samenleven, duurzaamheid …”