Meer verse groenten en fruit op het menu bij mensen in armoede

10 Februari 2022

Meer verse groenten en fruit op het menu bij mensen in armoede

Groen wil de energiearmoede in Asse aanpakken. Groen raadslid Edward Van Keer legde naar aanleiding van de sterk gestegen energieprijzen op de gemeenteraad van 24 januari 2022 een aantal voorstellen van Groen uit 2021 opnieuw op tafel. Voorstel #5: voedseloverschotten verdelen onder mensen in armoede. Als we weten dat een derde van ons voedsel uiteindelijk niet wordt opgegeten, maar weggegooid, dat verse groenten en fruit gezond zijn en dat voedseloverschotten herverdelen helpt in de strijd tegen armoede, waar wachten we dan op? Op de gemeenteraad van januari stelde Groen voor de derde maal voor om ook in Asse voedseloverschotten te recupereren en herverdelen onder mensen in armoede.

De nieuwe schepen van Sociale Zaken, Katleen Meersseman, wenst niets liever dan hiermee zo snel mogelijk te starten, maar er is geen personeel beschikbaar, geen stockeerruimte en geen transportmogelijkheid.

Misschien kan er nog iets op stapel gezet worden met enkele buurgemeenten, zo niet zal het, wat haar en de gemeente Asse betreft dus al zeker wachten zijn tot 2025.