Sterke Groen lijst in Asse

14 September 2012

Sterke Groen lijst in Asse

Groen komt in Asse op met een sterke lijst van 15 kandidaten. Iedere kandidaat heeft vele inhoudelijke kwaliteiten en is bijzonder gemotiveerd. Dat blijkt ook uit de antwoorden van Groenop de voorstellen van Assenaren via De Vragende Partij (zie

www.devragendepartij.be), waarGroen naast een kort antwoord, ook telkens een uitgebreider antwoord specifiek op de voorstellengaf via zijn eigen website www.groenasse.be. Daarmee wil Groen zijn inhoudelijke dossierkennisen klantvriendelijkheid in de verf zetten.

Zoals al in mei bekend werd gemaakt, geeft Francis Van Rompaey na drie legislaturen, wegens zijn promotie tot schooldirecteur, de fakkel door aan een nieuwe generatie binnen Groen Asse en is dan ook lijstduwer van dienst. Edward Van Keer, met vooral een sterke dossierkennis op vlak van mobiliteit, maar ook van milieu, energie, ruimtelijke ordening en wonen en ooit nog cultuurpraeses geweest, trekt de lijst. Cecile Sillis, al meer dan 35 jaren hét (fietsend) gezicht van Groen in Asse, wil vooral ouderen levenslang in eigen buurt laten wonen en ijveren voor een dienstencentrum met sociaal restaurant te Zellik en te Asse centrum. Tom Roelandt is al jaren als geïnteresseerde Assenaar actief in de milieuraad en wil nu ook op politiek vlak met zijn kennis als bioloog ons leefmilieu verbeteren.  Julie Piessevaux (4), is de derde jonge dertiger in dit rijtje. Als grote fan van trage wegen wil ze zich inzetten voor goed beheer van die pareltjes van wandelwegen. Zij zet zich aan de  Keierberg in voor de wijkwerking en wil dit ook in de rest van Asse stimuleren. Cardioloog Mark Lamotte is dé sporter van de lijst, maar ook over andere thema's kan hij veel vertellen met zijn jarenlange diensten voor Groen.

Rita De Smedt staat op plaats 6. Ze is van bij de oprichting actief in de plaatselijke wereldwinkel en is na 30 jaar gewerkt te hebben als onthaalouder, ervaringsdeskundige in de kinderopvang. Op plaats 7 staat Frank Wybou, werkzaam bij de MIVB als veiligheidsagent. Hij voelt de problematiek van de integratie dagelijks op het werk. Op plaats 8 staat Ingrid Boeye, voorstander van nieuwe samenlevingsvormen en initiatieven zoals ecodorpen, cohousing, volkstuinders en autodelen. Ze doet aan autodelen met Edward.  Joost Van Haelst (9) weet alles over kinderrechten en wil zich volop inzetten voor de thema's integratie en wonen. Samen met Annick stelt hij zijn energiezuinige verbouwingen voor tijdens verschillende weekends in oktober. Annick Van Hemelrijck (10) en Jan De Leeuw (11) zijn beiden leraren en willen samen met Francis aan oplossingen voor de overvolle scholen werken, ijveren voor aangepaste lessenroosters, enz.

Laurence Claerhout (12) wil samen met Annick biologische landbouw te Asse stimuleren en ze willen de lokale verkoop ervan ook aanmoedigen. Marian D'Haese (13) vindt familiale en sociale banden belangrijk en wil dan ook de sociale banden in de woonkernen stimuleren.  Reej Masschelein (14), al jaren voor en achter de schermen van Velt voor ecologie en natuur bezig en ook thuis op vele andere markten van het samenleven, heeft nu besloten om deze verjongde lijst ook op de voorgrond te steunen van op de voorlaatste plaats.

Op de foto:

Boven van links naar rechts: Laurence Claerhout, Tom Roelandt, Julie Piessevaux, Mark Lamotte,Ingrid Boeye, Joost Van Haelst

Onder van links naar rechts: Cecile Verwimp ? Sillis, Edward Van Keer, Reej Masschelein

 

Ook verschenen in Editiepajot: http://www.editiepajot.com/regios/2/articles/27692