Van Asse koploper in energiezuinige woningbouw maken

22 Augustus 2012

Bijna de helft van de consumenten die een huis bouwen of verbouwen, vinden de energiezuinigheid van de woning steeds meer het belangrijkste, na de ligging. Ook architecten denken dat kandidaat-bouwers/verbouwers binnen tien jaar de energiezuinigheid als hét belangrijkste criterium zullen beschouwen. Dat blijkt uit een enquête van 'Ik ga Bouwen en Renoveren'. Ook Groen vind de energiezuinigheid en de ligging van woningen zeer belangrijk. Groen wil energiezuinigheid toepassen door sociale woningen vanaf 2013 voor meer dan de helft als passiefwoning en voor de rest minstens als laagenergiewoning te laten bouwen te Asse. We willen ook een jaarlijkse bouwprijs voor energiezuinige bouwers en "groene" aannemers te Asse die één jaar met deze titel mogen pronken. We willen meer infomomenten over duurzaam bouwen, een jaarlijkse duurzame bouwbeurs,... Kortom we willen Asse tot koploper maken van deze trend in de bouwsector!Zie ook:

http://ikgabouwen.knack.be/bouwen-renovatie/nieuws/belg-wil-energiezuinig-droomhuis/article-4000165561175.htm?utm_source=Newsletter-21%2F08%2F2012&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-Site-Knack-NL-nl&m_i=pHmpUIiojS3o5cULN9JXixUJNET3ojpVBKjZy8BAC4wUke0pR

Enkele Groen-kandidaten doen ook mee aan de openhuizendagen van ecobouwers.be.

Er zijn enerzijds Ecobouwers Basis openhuizendagen elk weekend in oktober. Ecobouwers Basis wil voornamelijk mensen samen brengen om van elkaars ervaringen te leren. Heel wat mensen hebben al ervaring met bv. het (laten) isoleren van hun dak. Tegelijk zijn er heel wat mensen die met heel veel praktische vragen zitten omtrent deze ingreep: hoe pak ik zoiets concreet aan, hoe begin ik eraan, waar vind ik een geschikte aannemer, wat kost zoiets, welke premies kan ik krijgen, ? Vanaf september vind je alle info over de deelnemende woningen op: http://www.ecobouwers.be/basis. Joost Van Haelst en Annick Van Hemelrijck nemen alvast deel met hun woning. Je kan met jouw woning nog deelnemen als je voor eind augustus inschrijft.

T ijdens de eerste twee weekends in november zijn er openhuizendagen van "klimaathuizen". Voor meer info: http://www.ecobouwers.be/opendeur/woningen. Edward Van Keer neemt deel met zijn passiefwoning. Je kan alle info over zijn woning nu al online vinden. Deelnemen met je eigen woning kan nog als je inschrijft voor eind oktober.